30 Aralık 2008 Salı

Bir yıl daha bitiyor..



Koca bir yıl daha bitiyor yine. Bende her sene olduğu gibi senenin icmalini çıkarmaktayım .Bu sene benim için gerçekten de farklıydı. Uzun zamandır üstümdeki monotonluğu atma çalışmaları yaptım .Bunda en önemli etkenin insanı mutsuz eden bir işin olmasını ancak istifa edince anladım .Ve senelerdir istedğim yurtdışı seyahatini bu sene gerçekleştirdim .Hemde düşlediğimden de fazlası 3 ayda olsa oralarda yaşadım .Bir sürü yeni insanla tanıştım,yeni yerler ,yeni tatlar ,tınılar keşfettim. Hepsi çok keyifliydi.Yaşam enerjimi geri getirdiler bana.
Şimdi 2008 hedef listeme bakarken her sene yaptığım gibi eksileri çokda hüzünlü koymuyorum ben.(Artılarımın sayısı da arttı hem )Çünkü onlar olmamış olsa bile güzel sebebleri var ve bana elbet gelecekler zamanı 2008 değilmiş demekki ..

Umarım 2009 bu seneki gibi bol bol gezmeli,severek çalışabileceğim bir iş bularak ve sevdiklerimle neşeli ,sağlıklı günler geçirerek geçer....
Herkes içinde tabiki .Herkesin dilekleri ,aklından geçirdikleri bu yıl gerçekleşir umarım ..
Mutlu Yıllar...

25 Aralık 2008 Perşembe

Londra Seyahati Kazanmak İstermisiniz!!


Time Out İstanbul dergisi severek takip ettiğim dergiler arasında.Derginin kendisi kadar internet sitesi de yeni bir yer bulmam gerektiği zamanlarda imdadıma yetişen yerlerden .
Bu ayki sayısında geleneksel Yeme & içme ödülleri listesi yayınlanmış .Listedeki yerlerden en fazla doğru tahmini yapan kişi iki kişilik Londra seyahati kazanıyor !! Şimdi yıl sonuna kadar tahmin etme zamanı .Oylarınızı Time Out İstanbul sitesini ziyaret ederekte kullanabilirsiniz .
Nasıl ama ?? Belli mi olur belki kazanırız :))

23 Aralık 2008 Salı

Kızsal Aktiviteler ..


Birkaç gündür insan evladını görme ve İstanbul havasını koklamak adına aktivitelere nihayet başladım.Bu aktivitelerin büyük bir çoğunluğu tabiki de hemen hemen hiç bir hatunun hayır diyemiyeceği alışveriş merkezi turları .


Daha öncede dediğim gibi uzun süredir en azından çeşitliliğe hasretim. Bu süre zarfında sevgili İstanbuluma bir sürü alışveriş merkezi açılmış.Ve nede iyi olmuş .Çünkü ben tam anlamıyla bir alışveriş merkezi müptelasıyım. Birşey almasam bile saatlerce dolaşma kapasitem vardır benim. Moralim bozuk olduğunda terapi gibi gelir adeta .Neyse bende bir kaç gündür burayı ve burayı keşfe çıktım .Burayı ferah ve daha tenha olması ve markaların seçimi bakımından daha çok beğendim. Birde girişteki yılbaşı ağacı çok sevimliydi .Ama benim külüstür yine azizliğini gösterdiği için güzel fotoğraflar çekemedim .Biraz hırpalamam gerekecek yine onu galiba :))


Ve son olarak uzun zamandır merak ettiğim Issız Adamı nihayet gördüm.Filmin ilk yarısını esas oğlana sinir olarak ,bazen yok artık bu kadarda kısa sürede bu kadar yoğun duygularmı olur canım diye düşünerek seyretsemde ikinci yarıda şarkıların etkisindenmi , çağrıştırdıklarından mıdır bilmem etkilendim .Filmin sonuna kadar idare eden göz yaşlarımı da melasef son sahnede tutamadım . Sonuç itibariyle ben filmi sevdim.


Aa birde Oya -Boradaki Bora Ebeoğluna nolmuş öyle .Onla ilgili son görüntü olarak hafızam Saraylıdaki zıplamaları olarak kaldığından biraz garipsedim. Yıllar geçiyor işte :))


19 Aralık 2008 Cuma

İstanbul.com üyelik beleş davetiye sorunsalı !!

Bugün eski maiilerime bakarken İstanbul.comdan gelen eski bir mail gözüme ilişti. Ve birden aklıma geldi eskiden ne kadarda çok kullanırdım bu siteyi nerede ne var incelemek için. Hatta öyleki daha önceden Armağan bölümünden üç tane konser bileti kazanmışlığım bile vardı .Evet o aralar biraz şanslıydım :)
Armağan listesindeki konserlerin güzelliğini görünce bellimi olur bir daha deneyim diye üye olmaya karar verdim. Vermez olaydım .Eski kullanıcı adımı ve şifremi hatılamadığımdan hemen yeni bir rumuz ve şifre belirledim .Aktivitasyon kodunu aldım. Ama sistemi aktive etmem bir yarım saat sürdü herhalde. Hata verip durdu. Neyse sabredip onayı yaptım.Sıra geldi Armağanlar için tıklamaya .İşte orası tam bir cinnet .İyice zorlaştırmışlar neymiş aktif olmak gerekiyormuş .Durmadan yorum yazacaksınki puan alacaksın sonra çekilişe katılacaksın .Ee bakıyorum yeterli puanım var .Gözüme Kollektif'in konserini kestirdim .Yok başvuramıyorum beş dk önce son bir kez daha denedim ve pes ettim. Bende mi sorun sistemdemi var bir aksaklık bilemedim .Neyse bir konser için bu kadar işkence çekilmez . Yarında bir son şans vereceğim sonuç alamazsam üyeliğimi iptal etmeyi düşünüyorum .
Bir iki puan toplayıp bir konser çekilişine katılmak için durmadan tıklayacak kadar aylak vaktim yok ne de olsa :))

17 Aralık 2008 Çarşamba

Yeni keşifler

Son 10 gündür birşey yapmama konusunda rekor kırdım. İstanbul’un güzel havası yaramadı bana ve çokta şiddetli olmasada kaptım şifayı .Gerçi ev ahalisinde en sağlam ben durumdayım.Şu nezle durumu geçsede kendimi atsam sokağa…

Neyse bende bu durumdan istifade çok özlediğim şeylerden birini yapıyorum .Nette surf. Veee yeni müzisyenler,mekanlar v.s keşfetmeye çalışıyorum.



Bunlardan ilki Peter Cincotti. Arkadaşın sesini sevdim. Zaten Piyano ve vokal ikilisi her zaman hoşuma gitmiştir.
Ocakta yeni çıkacak albümünden özellikle Always Watching You favorim..






Diğeri Jane Monheit .Hatunun 6 tane albümü varmış .Bazı şarkıları tam romantizm bayıklığında olsa da jazz ve bossanova tınılı olanları tercihim.





15 Aralık 2008 Pazartesi

İstanbul ayağına başlıyorum

Bayram bitti .Ben hali hazırda tatilde olduğumdan benim için pekde önemi yoktu aslında .Şu uzun bayram tatillerinin benim çalıştığım döneme gelmemesine hayıflanmadım değil. Ama uzun zamandır görmediğim sevdiklerimi gördüm ,hasret giderdim.
Evet artık İstanbul ayağına tekrardan başlıyorum .Gezmeler ,tozmalar, yeni keşifler Amsterdam kadar yoğun olmasa da (İlk önce yeni bi iş bulmam gerek malum ) devam edecek tabiki .En azından bu süre zarfında ilk olarak yeni açılan alışveriş merkezlerini keşfetmek lazım .Amsterdamda bu konuda gerçekten İstanbula hasret kaldım.
Bakalım göreceğiz ...

9 Aralık 2008 Salı

Eve Dönüş

Üç ay aslında ne kadarda kısa bir süreymiş insan hayatında .90 günü yedim ve geldim İstanbula tekrar.
Ama anladımki insan hayatında böyle kısa süreli offları gerçektende yapması gerekiyormuş .

Neyse şu anda odamda resimlerimi düzenliyorum .Bir yandan da şurdan gittiğim Lizz Wright konserini seyrediyorum tekrar o anı yaşarcasına .

Gerçek hayat bayramdan sonra yeniden başlıyacak ama ben biraz daha tatile devam etsem birşey olmaz di mi ? Hem sorun çıkarsa repair man Amsterdamdan gelir beni kurtarır. :))
Ben eve döndümmmmm.


7 Aralık 2008 Pazar

Özleyeceğim..



Kanallar arasında yürümeyi özellikle Herengranchttaki bankımı,
Her gün ezilme tehlikesi atlatsamda muhteşem akrobasi örneklerini sergiledikleri bisikletlileri ,
Tramvaydaki karizmatik ses kaydını ve Spui diyişini ,
Bimhuis ‘u
Kızlarla Cafe Latte eşliğinde sohbetlerimizi ,
Denemekle bitiremediğim biraları,şarapları
Puccininin çikolatalarını ,
Vleminckx’in Patateslerini ,
Güzel kuğuları ,
Köprülerini,
Hiç beklemediğin anda karşına çıkan komik ,ilginç ve alışılmadık süprizleri ,
Hayatım boyunca kendilerinden kormama rağmen bana kendilerini alıştıran evin kedilerini ,
Buradaki kader arkadaşım Arzu’yu
Ayşe Ablamı ,Ezgiyi ...
Çok özleyeceğimmmmm


2 Aralık 2008 Salı

Küçük Tüyolar


Dönüşüme çok az kaldı tıpkı üç ay öncesi gibi koşuşturma içindeyim. Durmadan listeler hazırlıyor ,bittikçe yanına artıyı konduruyorum .Gezmekten tozmaktanda eksik kalmıyorum hani :)) .Bu dört gün içine Endonezya restaurantında güzel bir akşam yemeği,Türk kahvaltısı ,Amsterdam’a 40 km yakındaki Alkmaar’a gidiş ve Amsterdam’ın siluetini her açıdan görebileceğiniz bir cafenin keşfini sığdırdım .

İşte buradayken benimde çok işime yarayan küçük tüyolar :))

Last Minute Ticket Shop , Amsterdamdaki o gün içinde olan sosyal aktivitelerin biletlerini eğer yer kalmışsa %50 ucuza izleyebilirsiniz .Hergün 12:00 de liste açıklanıyor 19:30 kadar biletler satılıyor. Leidspleinde !!
Gerçi ben sadece ilk konserime indirimli gidebildim .Ama belli olmaz bazen çok güzel konserler denk gelebiliyor.

Concertgebouwda , Eğer o akşamki performansla ilgili boş koltuk varsa fiyatı ne olursa olsun son 45 dkda gişelerde 10 Euroya satış yapılıyor.

Amsterdamdaki bütün haftalık aktiviteleri anlatan Amsterdam Weekly gazetesi(Amsterdam Timeout dergisi İngilizce olarak hazırlıyor. ) kentin her yerinde kitapçılarda ,müzelerde ücretsiz. Ayrıca yine müzelerde v.s ücretsiz dağıtılan NL20 ve UİT KRANT adlı dergiler Hollandaca olmasına rağmen gayet anlaşılır ve bir yerlerde birşeyler bulmak adına yaralı .

Albert Hijn Expresslerden kesinlikle birşey almayın bir iki adım daha yürüyün Albertlerin (Hollandanın en yaygın market zinciri )kendisine girin böylece suya ,meyve suyu gibi şeylere iki kat fazla para ödemekten kurtulmuş olun .Kentin her yerinde bir tane mevcut neredeyse.En kolay bulabileceğiniz Dam meydanında Magna Plazanın yanındaki ..

Tramvayların içindede bilet alabilirsiniz ama yine Albertlarda da satılan 15li strippen kartlarından alırsanız kesin daha ekonomik oluyor.(Aynı kartı birden fazla kişide aynı anda kullanabiliyor bu arada ) Gerçi hava güzelse yürümek her yere çok kolay Amsterdamda bütün önemli mekanlar gerçektende birbirine çok yakın ..

Budur...