29 Mayıs 2009 Cuma

Viva Brazil-2

Sanırım Brezilyalı müzisyenleri (en azından benim bildiklerimi ) neden bu aralar sevdiğimi anladım .Yeni keşfetmemin yanı sıra adamlar şarkı söylerken bağırmıyorlar.Hani bizimkilerden bazıları güzel şarkı söylemenin avaz avaz bağırmak olduğunu sanır olur olmaz her şarkıda buna uygulamaya kalkarlarya işte bu en dayanamadığım şey.Her şarkının gerektiği gibi hakkını vermek gerek ..
İşte bunlarda favoriler listesime eklenen iki güzide brezilyalı arkadaş :))
Her ikiside yazın akşam üstü keyiflerinde iyi gidecek gibi ..

26 Mayıs 2009 Salı

Reklamlarrrr

Rom diyince aklımıza hep bilindik bir marka gelir .Kankinin yaptığı o güzel Mojitoyu hüpletirken elimiz hep Bacardi şisesine gider. Kafada arka fondada o meşhur reklam müziği döner durur.
Ama Romun anavatınından arkadaşlarıma göre Bacardi bu işin bir numarası değilmiş .Onlarla sohbetimizde bunu duymak beni bayağı şaşırtmıştı.İşte iyi pazarlama.
Dün ajandamı aradığım bir not için karıştırırken köşesine bir yere yazdığım romun en iyileri gözüme ilişti. Tavsiyeler harbi romcu Venezuelalılardan .Daha bende denemedim bizim buralarda da varmı bilmem ama rastlarsak aklımızda bulunsun .
İşte Best of Rums..



Santa Teresa


25 Mayıs 2009 Pazartesi

Açık Hava Keyifleri,Redbull Soapbox Race ..


İstanbul'un keyifli zamanları nihayet geldi. Geçirebildiğim kadar zamanı açık havada geçiyorum .Zamanım olduğu anlarda toplu taşıma araçlarını kullanmayıp bol bol yürüyorum .O trafikte araçların içine tıkılıp kalmaktansa takıyorum kulağıma mp3 playeri .Şarkıları mırıldana mırıldana yürü hem spor hem keyif işte ..



Bu haftasonuda öyle maksimum açıkhavada geçti .Cumartesi sabahı evle ilgili pazar işleri evde birkaç düzenleme derken akşam Kadiköy Barlar sokağı klasik kadro ve klasik mudavim olduğumuz mekanlarda gece getirildi.



Uzun zamandır sağlıklı yaşam ve diyet geyiğine çok alkol olayına girmiyordum ama ertesi sabah bayağı bir mayık kalktım yataktan .Şu hedef kiloya ulaşsam bir an önce iyi olacak .Neyseki eski işyeri ekürilerimden beklediğim telefon geldi .Attım kendimi sokağa doğru Maçka Parkına 1.Redbull Soapbox Race'i seyretmeye .Açıkhava ,eğlenceli müzik ,yaratacı ve sevimli tasarımlı arabalar,fotoğraf çekmeye çalışmak derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım doğrusu. Seneyede gidilecek aktiviteler listesinde yerini aldı Redbull Soapbox Race ..

22 Mayıs 2009 Cuma

Documentarist 2009



Belgeselleri seviyorsanız benim gibi İstanbulda yeni olan Documentarist İstanbul belgesel günleri 2-7 Haziran tarihleri arasında bu sene.İstanbul Film Festivalindede gösterilen bir kaç belgesel yine bu hafta izlenebilecek.Detaylı program burada

19 Mayıs 2009 Salı

Ben Doğdum..


Bugün benim d.günüm. 30ların yanına sayıları eklemeye başladım .Bundan on onbeş sene önce bu durumda konumda olacağımı hayal etmezdim. En azından birşeyler yerine gelir diye düşünürdüm. Son bir iki senedir minicik kıpırdanmalar olsada hayatımda herşey aynı ...
Ama bunların yanında yukarıdaki süpriz papatyalarımı hediye cicilerimle birlikte bana sabahtan getiren ve her zaman yanımda olan canım kankicim var ve de annişim .Onların varlığı her zaman benim için çok önemli ve yerleri ayrı tabiki . İşte bu konuda gerçekten çok şanslıyım .

Bu seneki dileğimi diledim .Biliyorum zamanı gelince olacak ..

Candan Erçetin'in Yaşıyorum şarkısında söylediği gibi ;

Söyleyecek şarkılarım bitmedi henüz
Söylenecek sözlerim tükenmedi
Yorgunluk, kırgınlık hepsi gelir geçer
Her şeye rağmen yaşamak güzel


İyiki doğmuşum ...

15 Mayıs 2009 Cuma

Gastronomi tutkunları burayaa ...


Malum halen evde geçirdiğim vakit haddinden fazla .Ne kadar tv seyretmekten kaçsamda arada elim ister istemez gidiyor ve çok nadirde olsa o saçma sapan programlardan kaçarken iyi birşeylere denk gelebiliyorum .
Yine bu programlardan birinde rastladım bu gastronomi portalının tanıtımına . İyi yemek yiyebileceğiniz restorant seçimlerinden (özelllikle yurtdışı örnekleri faydalı olabilir diye düşünüyorum),ünlü şeflerle sohbetlere,gastro marketlerden,yeme içme adına akla gelecek herşeyi bir araya toplayan sevimli bir site gibi gözüküyor iyiyemek.com .
Gastronomi tutkunları bir tıklayın derim ben ..

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Cohen İstanbulda...

Yok yok bu yaz gerçekten konser seçmekte zorlanacak gibiyiz. İşte benim için son bomba Leonard Cohen 5ve 6 Ağustosta İstanbulda .Daha biletlerin satışına başlanmadı ama bir yerine iki gün konser vereceğini görmek gerçekten güzel ..


Bazı insanlar vardır onlar geldiğinde İstanbul'a gördünüz gördünüz eğer kaçırırsanız bir daha o performansı yakalamanız çok düşük bir şanş olabilir. Leonard Cohende 74lük bir efsane olduğundan benim için o kategoride. Zira oralardayken ben son dakika öğrenip biletlerin bitmiş olmasından dolayı gidememiştim.


Bu sefer sıkı takip etmek gerek .Cohen sevenlerde malum bilet sitesine bol bol bakmalı duyrulur..

8 Mayıs 2009 Cuma

Fatih Erkoç&Kerem Görsev Trio


Bugün farkettimki birkaç gündür kendimi yine eve kapamışım .Havanın güzel olmasınıda fırsat bilerek attım kendimi Kadiköy'e .Sonrada girdim bir müzik markete başladım yeni albümleri karıştırmaya . Gözüme Fatih Erkoç &Kerem Görsev Trio'nun The Lady From İstanbul albümü ilişince ilk tepkim nihayet oldu . Zira senelerdir özellikle Fatih Erkoç hakkında ben ve birkaç arkadaşım arasında bu adam niye kendini piyasa işlere adıyor? Ne zaman caz albüm yapacak diye konuşulur durulur. Tamam eskilerden iyi pop şarkıları var kabul ediyorum ama o muhteşem!! Hepside hepside beni bekler sanat eserinden sonra iyice beklentiyi kesmiştim doğrusu .Hatta televizyonda bu konuda konuştuğunda bile hadi canım sende serzenişlerinde bulunurdum .
Evet beklenen gün gelmiş. Nihayet birçok caz klasiğinin hemde canlı performans kayıtları ile bir albüm artık müzik marketlerin raflarında .Banada senelerin geyiğini çürütmek adına albümü alıp dinlemek ve arşivime katmak düşüyor ..

6 Mayıs 2009 Çarşamba

İstanbul Caz Festivali Programı Açıklandı !!


Yılın benim için beklediğim ikinci önemli olayı İstanbul Caz Festivali'nin bu seneki programı açıklandı. Programa şöyle bir göz attığımda canlı performanslarını dinlemek isteyeceğim George Benson,Peter Cincotti,Joe Sample&Randy Crawford gibi isimler var ama yinede program bu sene bana az geldi nerde o 2006,2007 deki hangisine gideceğini şaşırtan zengin programlar .Yinede keyifli bir Temmuz ayı bizi bekliyor. Biletler bu cumartesi her zamanki gibi burada ve İKSV ana gişesinde satışta ..

5 Mayıs 2009 Salı

Son yedi gün..



*Pazartesi,Gün içerisinde laptop ile boğuşmaya devam ettikten sonra akşama He's just not that into you adlı kız filmini sinemada izleyiş ,

*Salı ,Bir başka kankiye laptopu kurtarma adına gidip bir sürü film ve yeni mp3ler ile dönüş,

*Çarşamba,Git gide yavaşlayan laptoptan hariciye aktarma işlemi sürerken Sevgili Dilara'nın benim için hazırladığı cdime kavuşup bütün gece o güzel şarkıları dinleyiş,

*Perşembe,Ya nedenbu bilgisayar böyle oldu nasıl oldu diye daha da kafayı sıyırış,

*Cuma,Amannnn napıyım olmazsa servise götürürüm diyip,akşam arkadaşlarda hoş sohbetle güzel bir yemek yiyiş

*Cumartesi,Günlerdir geleceğine inanmadığım büyük konuşma günü ile (her ne kadar sonucunu bilsemde ) yine keyifimi kaçırış

*Pazar ,Tamamen çalışmayan bir laptop,keyifsiz bir surat ve gün boyu günün anlam ve ruh halini ifade eden Dan Wilson'dan Breathless'ı defalarca defalarca dinleyiş ile geçti.(Cdmin 1 numaralı şarkısı ilan ettim ben bu şarkıyı )

Nisandan Mayıs'a geçerken pekte keyifli değildim kısaca.İşin en garip yanıda hem Laptopımı hemde beni daraltan şeyin aynı temel sebebe denk gelmesi !!. Geçecek mi? Geçecek daha öncede geçtiği gibi ...

Bu arada bir format macerası daha yaşadım şimdilik programları ürkerek ama emin adımlarla kuruyorum .iki gündür bir iki küçük hata dışında çalışıyor gibi. Artık umarım bir problem yaratmaz.Lütfen ama ...