31 Aralık 2010 Cuma

2010'u bitirirken

2010 bana yeni bir iş, sevgiliyle geçirilen keyifli günler,bir sürü tatil ,dünyalar tatlısı bir yeğen getirdi .Ben bu yılı çok sevdim :)) Çok detaylı icmal yapmaya gerek yok açıkçası .Artılar eksiler illaki her yıl oluyor .

Umarım 2011 de bu seneki gibi keyif ,huzur ve sağlık içinde geçer. Herkesin içinden geçirdiği bütün dilekler gerçekleşir ..

Mutlu Yıllar ..

29 Aralık 2010 Çarşamba

Best of Concerts 2010

Yoğun gerçekten çok yoğun .Aralık ayının nasıl geçtiğini hiç anlamadım .Daha bayramdan kalma Viyana-Münih hattı ve bir sürü foto,yeni albüm haberleri var anlatılacak.
Madem yılın son günlerine giriyoruz icmaller çıkartılmaya başlandı yine. İşte bu senenin benim için en iyi konserleri .

 Sting Symphonicity Tour   @  Stuttgart

Hayatımın en güzel konseriydi herhalde. Bir anlık gazla alınan konser biletiyle bir anda kendimizi bulduk Stuttgart'ta. Yerimizde mis :)). Bu kadar yakından İstanbul'da seyredebilirmiydik bilemem Sting'i. Konser performansına gelince Royal Philharmonic Orkestrayla birlikte harikalar yarattı .DVD konser kaydı Sting severler tarafından mutlaka alınmalı .

U2 360 @İstanbul Olimpiyat Stadyumu

Neredeyse bir sene öncesinden almıştık bileti kankiyle taa şurada çok içten dilemiş olacak ki onun hemen arkasından açıklamıştı U2 İstanbul'a geleceğini .Bizde İtalya konserinde 3 saatte bitti ya biter diye hemen saldırdık. Konser alanı çok büyük olunca pekte beklediğimiz olmadı son güne kadar bilet vardı. Zaten onun sevimli durumundan dolayı konsere de beraber gidemedik .Sevgiliyle dinlediğimiz yılın 2. büyük canlı performansıydı .
Konserin sonunda çektiğimiz ulaşım toplu taşıma eziyeti de unutulmayacak tabi ama Sunday Bloody Sunday'de zıpladımya ,ölmeden onca yapılması gerekenler listesine tikimi attımya bana yeter.

Harry Connick Jr. @ İstanbul Harbiye Kongre Merkezi

Konser ile ilgili tek olumsuz şey arkadan seyretmek zorunda kalmamızdı . Harry Connick Jr muhteşemdi ,ışıklandırma muhteşemdi.Severek dinlediğim Harry 'nin bir de trompetçi arkadaşıyla dansı vardi ki doyum olmaz.

Marcus Miller Tutu Revisited @Salon

İKSV 'nin tarafımdan merak edilen Salonuna nihayet Marcus Miller sayesinde gidildi. Kafamda başka türlü hayal etmiştim gerçi salonu tıpkı buradaki gibi olsun istemiştim ama bu da kar yani .Küçük mekanlarda her zaman canlı performans izlemek bir başka.Sanatçıların mimiklerini birbirlerine tepkilerini seyretmeye bayılıyorum .Marcus ve ekurileri ya da öğrencilerimi desek ağzı açık izlettirdiler kendilerini.

Nouvelle Vague @ Babylon

Novulle Vague bu seneki keşiflerimden benim .Daha doğrusu sevgili sayesinde öğrenilenlerden .Performansları ile güzel bir doğum günü aktivitesi oldu benim için .Konser sonunda çekirdek kadronun fotoğraftaki elemanlar olduğunu solist kızlarında kaçınçı kez değiştiğini öğrenmekte ilginçti doğrusu.

7 Aralık 2010 Salı

Mercedes Museum@Stuttgart


Herhalde uzun zamandır gördüğüm en iyi müzelerden biriydi Mercedes müzesi. Binanın içine girer girmez kendinizi sanki nasa üssüne gelmiş gibi hissediyorsunuz. O kadar ince detaylandırılıp çalışılmış ki her katta insan büyüleniyor. Stuttgart'a yolu düşen herkesin listesinde 1. sırada olmalı bence..

Müze pazartesi günleri hariç her gün açık .Pazar günü yapacak şeylerin azlığında tercih edilen bir gün olabilir. 
Müze ile daha detaylı bilgiler için buraya bir tık !! 


Müzenin içinden Mercedes Arena manzarası ...

 Bir arabayı taşıyan araç bu kadar şık olabilir mi ? Sorarım size :))

1 Aralık 2010 Çarşamba

Porsche Museum@Stuttgart


Malum pazar günleri Stuttgart'ta bir sürü yer kapalı olunca Pazar günümüzü müzelere ayırdık.Bir daha gelme fırsatımız ne zaman olur bilmediğimizden müze seçiminde yaparken otomobil devleri Porsche ve Mercedes müzelerini listemize aldık.Müze gününün ilk durağı da Porsche müzesi oldu. Yenilenen müze binası ,yerleşimi ve ışıklandırması mükemmeldi.Almanlar ulaşım olayını mükemmel derecede çözdüklerinden gayet rahat bir şekilde ilk önce metro sonra trenle müzeye ulaştık. 



 Müzedeki favorim 1950'lerden


Çektiğimiz yüzlerce karelerden bazıları bunlarda..Kırmızının albenisi her zaman :))