23 Temmuz 2009 Perşembe

Cundam Benim..

Bendeki Cunda Adası sevdası bizimkilerin beş yıl önce oy birliği ile Altınovadaki yazlığı almamızla başlar. Altınova sahil kasabası diğer popüler tatil beldelerine göre durağan ama sakin şekilde kafa dinleyip tatil yapmak için biçilmiş kaftandır.

Ayvalığın her köşesinden gurme lezzetler fışkırır. Eski rum evlerinin( özelliklede Çamlık bölgesindeki ) herbiri hayalller kurdurur .Ama Cunda Adasının yeri çok başkadır benim için. Oraya her sene gidişimde ayrı bir mutlu olurum .Aynı rotada dolansamda ilk defa görmüşüm gibi gelir . Ve Aynı tatları tatsamda benim için her zaman bir öncekinden daha lezzetli ..

İşte benim her seneki fiks Cunda keyiflerim ..

Bay Nihatta yemek yemek ;Yazlığa yerleştiğimiz ilk sene internetten keşfetmiştim ben bu nefis restoranı.Ondan sonra yıllar geçtikte bir sürü Gurme yazısında göründü . Hangisini seçeğinizi bilemiyeceğiniz mezeleriyle ünlendikçe ünlendi .

Şimdiye kadar bir iki kadeh eşliğinde mezelerden başka birşey yiyemedim ben.Zaten ana yemek olarak balığada gerek yok bence .Mezelerin hepsi birbirinden lezzetli. Her seferinde meze dolabının önünde seçim yaparken dakikalar harcıyorum .

Cundada yemek deyince tek geçerim .

Taksiyarhis Kilisesinin önünden geçmek , Restorasyon işlemi bu senede bitmemiş . Her sene girişinde kapıda resimimi çektirmek bir gelenek oldu benim için. 2009 pozumuda verdim :))

Taş Kahvede Türk kahvesi sakızlı lokmalar eşliğinde denizin dibinde oturmak

Değirmene (Necdet Kent Kütüphanesi) çıkmak ,2007 yılında Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilen bu eski Şapel Adanın panaromik manzarasını seyretmek için birebir .Genelde akşam üzeri gittiğimizden bir türlü içini gezemedim ama sadece manzarası için bile dik arnavut kaldırımları üşenmeden çıkılmalı


Ve tabi Eski Rum evleri arasında dolanmak fotoğraf tutkunları Cunda sadece sahil şeridinden ibaret değil dar ve dik sokaklar sizi bekliyor .Her sene bir yenisi kendini butik otel olarak yeniliyor bu arada ..

Buda Değirmenden panaromik bir görünüm .

8 yorum:

KIRMIZI dedi ki...

ay valla, benim de icim sizladi simdi... dusundum de sadece 2 kez gitmisim, son gidisin ustunden bile 2 sene gecmis... ama o dolabi hatirlamasi bile guzel...

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Valla malum bu seneki 12'lik kuzen faciasından dolayı bende sadece bakıp buğulu gözlerle önünden geçebildim şeker.Tez vakitte hep beraber diyorum ..

Primarima dedi ki...

Aşkolsuuun giden var gidemeyen var yapılırmı şimdi bu bana:))
çok gitmek istediğim ve görmedıgım bır yerdır.şimdi daha cok ıstedım yazıyı okuyunca.

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Umarım en kısa sürede sende ayarlar gidersin en güzelinden keyif yaparsın ...

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ben 2 yıl önce Ayşegülüm Sultanımla gitmiş idim, bir gün geçirmiştik Cunda Adasında. yine gitmek isterim. ayrıca biz Ankara'da yaşayan zavallılara da mutlu bir haber: Bay Nihat 2. tükkanı Ankara'ya açıyor Eylül'de:)

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Ay ne güzel bir haber Ankara için .
Umarım aynı güzellik ve tazelikle hizmet verirler bizim gibi ehlikeyifler için :))

Saadet Topçu dedi ki...

Cunda'ya çok kez gittim çok güzel bir yer gerçektende. Lokmalardan canım çekti şimdi :)) özellikle taş evler arasında gezip fotoğraf çekmeye bayılıyorum umarım hep öyle sevimli kalır.

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

İşin ev zevkli kısmı zaten taş evler arasında dolanıp fotoğraf çekmek bencede :))