14 Temmuz 2010 Çarşamba

Festival sonrası

İstanbul caz festivali ayın 20sine kadar devam ediyor ama biz bu seneki programımızı bitirdik.
Şöyle detaylı inceleyince çokta memnun olmadan iki tane konsere gitmeye karar verdik aylar öncesinde.

İşte bu konserlerden küçük izlenimler,



Enrico Rava &Stefano Bollani konseri Aya İrini'nin büyüleyici atmosferindeydi geçen cuma. Daha önce hiç bir aktiviteyi burada izlememiş olmamdan dolayı kendimi ayıpladım doğrusu. Ortam tabiki büyüleyici ,aküstik şahaneydi.
Senelerin ustası Enrico Rava ile öğrencisi Stefano Bollani güzel saatler yaşattılar bize. Özellikle Stefano Bollani piyanosunu konuşturdu bence hocası Enrico Rava'yı açık farkla solladı .


Chick Corea The Freedom Band konserinin bileti ise bir görev bilincinde canlı dinlenmesi gereken duayenler listesine göre alındı .Asıl amaç Chick Corea'yı dinlemekti fakat konserin
kralı 85'lik davul ustası Roy Haynesti bizce. Kenny Garrett ve Christian Mcbride'ın performansları da başarılıydı. Ama öyle bir an vardı ki konserde adeta Cemil Topuzluyu büyüledi. Bütün ekip sıralayla gelip Roy Haynes'in davulu etrafında toplantı ve hep beraber çalmaya başladı. Herhalde kolay kolay göremiyeceğimiz bir performans oldu bizim için .
Bu arada Chick Corea'nın sitesine bakarken gördüm bu yaz Stefano Bollani ile birlikte düet konserleri olmuş ayrıcaİtalya'da. Eminim çok güzeldir ..

*Konser Fotoğrafları İKSV'den

3 yorum:

KIRMIZI dedi ki...

aya irini de saraydan kız kacirma ya beraber gitmemismiydik... peki o zaman biz kiminle gitmistik, hatirlayamadim...

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Yok şeker :))
Sankim üniversite tayfasıydı ama ben de tam hatırlayamadım şimdi.
Benim Saraydan Kız Kaçırma tecrübem Yıldız Sarayında bizim okulun yılsonu konser etkinlikleriyle beraber olmuştu o yüzden unutmam mümkün değil :))

Travis dedi ki...

bu akşam istinyeparkta...