8 Ekim 2010 Cuma

Roma Tatili-Bölüm -2




Roma yeme içme konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceğimiz yerlerin başında gelir herhalde. Adamların mutfağı hem zengin hem de bizimkine çok yakın olduğundan çok fazla turistik olmayan yerlerin dışında nerede yense memnun bir şekilde masadan kalkılır diye düşünüyorum.


Öncelikle herkes tarafından da bilineceğini düşündüğüm küçük tüyolar ,

* Her taraftaki çeşmelerden akan su içiliyor ,lezzeti fena değil...

* Fırınlarda ,süper marketlerde ayak üstü atıştırabileceğiniz dilim pizzalar satılıyor.

*Eğer bizim gibi peynir,kurutulmuş porcini vb. şeyler almayı düşünüyorsanız kesinlikle yerel pazarlardan (bunlardan biri Campo De Fiori olabilir ) ya da süpermarketlerden yapın .Havaalanında aynı şeyi en az çarpı 2 ile satıyorlar .


Romada kaldığımız üç gün boyunca öğlen yemeklerini bir gün Piazza Navona'da bir gün Vatikan yakınlarında diğer günde İspanyol merdivenlerinin orada küçük sevimli restoranlarda yedik .Özünde hepsi lezzetli idi.




 Ama akılda kalanlar akşam seçimlerimizdi .

İlk gün yine Piazza Navona yakınındaki Cul de Sac oldu .Burası eski ve küçücük bir şarap evi. Küçük olmasına rağmen insanların masada oturabilmek için dakikalarca bekleyip ayakta şaraplarını yudumlamaları Romalılar tarafındanda sevilen bir yer olduğunuzu bize kanıtladı. Roma 'da içitiğimiz en güzel şarap bence buradakiydi. Podere La borla -Oltrepo pavese 2006 yanında da güzel bir peynir tabağı ve balık carpaccio ..


İkinci gün kankinin de tavsiye ettiği Da Vincenzo mezeleri konusunda süperdi.Yediğimiz tatlar halen hafızalarda. Yanında da bir şişe Lazio bölgesinden Fontouna Candida Togale Merlot ..



Son gün ise süper başlangıçlarının olduğu Taverna Angelica yanında da Leonardo Morellino di Scansano .Taverna Angelica yanlış hatırlamıyorsam bir kaç kerede yılın restoranı dalında da ödül almış ..

Gurme dostlarına tavsiye edilir...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

tcok tesekkurler inan son anda planladigim italya gezisi icin cok isime yaradi :)

Adsız dedi ki...

tcok tesekkurler inan son anda planladigim italya gezisi icin cok isime yaradi :)

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Rica ederim faydalı olduğuna sevindim :))