30 Kasım 2010 Salı

Stuttgart Notları




Burada bakıp iç geçirdiğim konser haberinden sonra sevgiliyle birbirimizi gaza getirdiğimiz  günlerin ardından alınan konser biletiyle bir anda yeni rotamız oldu Stuttgart. İlk başta çokta turistik olmayan Stuttgart'a gitmek ,  sadece Sting’i muhteşem bir projeyle seyretmek için bile yeterliydi.

Ama araştırmaya başlayınca yavaş yavaş sadece konser için değil güzel bir haftasonu içinde güzel bir rota olduğu ortaya çıkması heyacanla bekleyişe çevirdi bizdeki ruh halini .
Bloglar aleminde çok gidilen bir rota olmadığından biraz rötarlıda olsa,sonradan yola düşecek olanlara detaylı Stuttgart tüyoları..

Ulaşım&Konaklama

Öncelikli olarak Havaalanından otelinize ulaşmanız için gerekli linkler ;



Havaalanından her yarım saatte bir şehir merkezindeki istasyona ulaşmak en ekonomik yol tren .S2 -S3 trenleri sizi şehir merkezine ulaştırıyor. Ondan sonrada sizin durumunuza uygun ulaşım biletlerini kiokslardan almanız gerekiyor.


Eğer bizim gibi sabaha karşı havaalanına gelmezseniz Terminal 3’teki Welcome Information Center’de bütün işlerinizi halledebilirsiniz. Roma’da olduğu gibi Stuttgart’ında Stuttcard adında 72 saat geçerli bir kartı var. Roma kart kadar ekonomik ve kullanışlı olmasada eğer 3 gün kalınacaksa bütün ulaşımlarında geçerli olduğu bu kart alınabilir. Biz Stuttcard yerine sadece toplu taşıma için geçerli günlük biletlerden aldık.


Gelelim Stuttgart ile ilgili kısa bilgilere,


İlk bakışta görülmesi gereken bütün meydanlar birbirine çok yakın .Yürüyerek geçişler ile  keyifli bir rota kendinize belirleyebilirsiniz.


Cumartesi günleri Schiller Platz’da çiçek pazarı,Karlspaltz’da Antika pazarı ve Rathaus’un bulunduğu Marktplatz’da yeme –içme ile ilgili pazarlar kuruluyor. Cumartesi günlerinin hareketliliğine inat pazar günleri ise hiçbir yer açık değil. Yemek için bile tek tük yer açık. O yüzden planlar yapılırken pazar günü konusunda dikkat..


Stuttgart şarap severler için farklı bir alternatif olabilir .Eylül ayında bir şarap festivali bile varmış. Kentin büyük bir bölümü bakımlı üzüm bağlarıyla dolu.

Gezme&Tozma


Görülmesi gereken yerler,

Sevimli meydanları Schiller Platz,Markt Platz,Schlosplatz(Palace Square), Markt Platz

Opera binası ve çevresi ,Kuntsmuseum (Modern sanat Müzesi ),Rathaus,Stuttgart State Gallery

Mercedes ve Porsche müzeleri (Biz müze tercihimizi bunlarda kullandık. Hem binalar hem de arabalar muhteşemdi )


Ben  ayrıca kendim araştırmak istiyorum diyenlere işte iki güzel link burada ve burada . Benim işime çok yaradı . Sadece bu iki siteye bile  bakınca insanın elinde yeterli bilgi oluyor doğrusu. Bir seyahat rehberine ayrıca gerek yok .Zaten Almanya kitaplarının içinde de (en azından benim baktıklarımın ) Stuttgart hakkında çokta detaylı bilgi yok .


Alışveriş

Königstraße Stuttgart'ın Alışveriş caddesi. Bildiğimiz ,bilmediğimiz bütün markaların bütün mağazaları burada

Elektronik marketlerden alışveriş yapmak isteyenlerde diğer şehirlerdeki gibi uzağa gitmek zorunda değiller. Şehir merkezindekiler devasa olmasada yeterli kapasite de bence.. 
Devam edecek..





Hiç yorum yok: