6 Ekim 2010 Çarşamba

Roma Tatili - Bölüm 1

Gezme tozma programlarımızın sonuncu durağı olan Roma aslında ilk planlananıydı. Kışın işe girmeden önce ayarlanıp iş sayesinde patlayan İtalya turumuzla akılda kalmış ,bu sene izin alamazsam ana fikriyle de şeker bayramına aylar öncesinden ayarlanmıştı tarafımızdan.
Roma seyahati gerçektente farklıydı benim için .Hani bilmediğim bir şehri gezip keşfetmek kolaydıda bu kadar kısa sürede olacak mıydı bilmiyordum. Hele bu şehir Roma kadar turistik bir şehirse..
Tatilimizi bir tura bağlı olarak geçirmek istemediğimizden uçak bileti ve otel rezervasyonlarını kendimiz hallettik .İyiki de öyle yapmışız .Hem tura vereceğimizden daha ekonomik hallettik hem de hiç kimseye bağlı kalmadık. Otelin yerini biraz acemi olarak şehrin merkezi Termini'den uzakta seçmisiz.Bu seçim bize sabahları dışarı çıktığımızda okula giden İtalyan bebeleriyle karşılaşmak ve şehrin gerçek atmosferini tatmak olarak geri döndü.

Otelimize ulaşırken otobüsle yaptığımız şehir turları da cabası.
Roma ile ilgili olarak gidilecek yerleri tek tek anlatmaya gerek yok ."Best attractions" herkes biliyor ya da bir şekilde öğrenebiliyor tabi ki ..
Bizde gidilmesi gereken yerleri mükemmel anlatımı olan kutsal kitap elimizde sırasıyla gezdik. Collesium,Roman Forum ,Vatikan ,Trevi Çeşmesi,İspanyol merdivenleri,Pantheon,Parlemento binası ve birbirinden güzel meydanları ...
Birde kankinin verdiği çok önemli iki tüyo sayesinde en az 3-4 saat kazanmış olmanın verdiği rahatlıkla keyif yaptığımız mekanların sayısını arttırdık .Seyahatin sonunda değmeyin keyfimize..
Bu tüyolardan birincisi Roma Pass ,bu şehir kartıyla 3 gün boyunca bütün toplu taşıma araçlarını ücretsiz ve sınırsız olarak kullanabiliyor ,iki müzeyi de bedava gezebiliyorsunuz. Bu müze listesine Collesium ve Roma Forumu da dahil olduğundan, buradaki o devasa kuyruklardan kurtularak 2 dakikada içeri giriyorsunuz.


İkincisi ise Vatikan müzesine rezervasyon yoluyla internetten bilet almak. Gelsin 2 saat daha fazladan başka yerde keyif yapmak.Müthiş birşey .Size verilen saatte gidiyorsunuz görevlinin beklediği köşeye toplamda 10 dakikada içeri giriyorsunuz.


Yeme &İçme mekanları Bölüm 2'de inşallah kısa zamanda ..

2 yorum:

Basak dedi ki...

biz de bir gün tattık Romayı, tabiiki kesinlikle bir daha gideceğimize emin olduğumuz için verdiğiniz bilgiler faydalı oldu.

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Roma'ya kesinlikle bir kez daha gidilmeli bence de.
Sizin muhteşem gezi turunu da okumak çok keyifliydi bu arada :))