9 Şubat 2011 Çarşamba

Münih Notları



Viyana'da geçen 1,5 günün ardından sabah çok komik bir rakama iç hatlardan Münih'e geçiş yaptık. Bayramın son 2,5 gününü de Münih'te geçirdik.

Almanlar Stuttgart'da olduğu gibi bir kez daha düzenleriyle kendilerini hayran  bıraktılar. Her şey tıkır tıkır mı işler  bir şehirde.

Hani Viyana'nın toplu taşımasına hayran kaldık dedim ya Münih'in toplu taşıması tapılacak vaziyette demek istiyorum. Buraya gelmeden önce şu haritayı anlamak bile bayağı bir zaman almıştı doğrusu.



Havaalanından şehrin merkezine Hauptbahnhof'a S1 veya S8 olarak iki tane tren hattı var. Şehre ulaşabilmek için 4 zonluk bilet almanız yeterli. Yaklaşık 40-45 dk içinde merkez istasyonda oluyorsunuz.
Bundan sonra yapmanız gereken istasyonlardaki kiosklardan kalacağınız güne göre toplu taşıma biletinizi almak.
Münih'in City Tour Card diye bir uygulaması var. Eğer iki kişi ya da aile olarak gittiyseniz bu uygulama inanılmaz ekonomik oluyor. Bir sürü yerde de indirimleri mevcut .
Yine merkez istasyondan çıkmadan danışmadan da Münih ile ilgili şehrin ulaşım ağını dahil eden ücretsiz broşürü de almayı unutmayın derim.

Münih'in toplu taşıması ile ilgili her şey burada. Ve Münih ile ilgili her şey de burada.

Toplu taşıma bu kadar iyi olunca şehrin neresinde kalırsan kal çok önemli bir problem oluşturmuyor. Bizim tercihimiz yine İbis otellerden yana. Uzun zaman önceden kalacak yerinizi ayarlarsanız Accor oteller grubu bayağı ekonomik konaklamayı sağlıyor.

Münih deyince tabi ilk akla Oktoberfest geliyor. Diğer  zamanlarda da Münih çok keyifli vakit geçirilebilecek bir şehir. Aslında hava güzel olduğunda bu bira şehrinin yakınlarındaki  masallarda dinlediğimiz şatoları görmek bile mümkün.


 Biraları ile  bizi mest eden  Münih için yemekleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim malesef. Gerçi damak zevki tabi ki. Biz biraların yanında kızarmış patates ve türevlerine alıştığımızdan ve İngilizce menülerin normal menülere göre oldukça kısa olmasından bir türlü istediğimiz tatları bulamadık. O kadar komik ki ilk bira durağımızda ben  biramı Hollandese soslu buharda sebzeler eşliğinde içtim. Allahtan Nordsee vardı. O muhteşem balık çorbası bizi kendimize getirdi. O kadar iyi geldi ki farklı yerler denemeyi sevmemize rağmen ikinci akşamımızda da riske atmak istemeyip orada yedik yemeğimizi. Tabi belirtmek isterim Münih'teki Nordsee'nin İstanbul'daki kardeşiyle alakası bile yok. Restoranda istiridye bile vardı  o kadar. Fast food istiridye. :))

Münih'in en merkez meydanı MarienPlatz  Frauekirche, Rathaus, Alter Peter, Viktualienmarktz, Hofbräuhaus gibi görülmesi gereken yerlerin hepsi, alışveriş mağazaları Marienplatz çevresinde.

Münih ile ilgili genel detaylar böyle iki gün yapılanlar daha sonraki günlerde ...

Hiç yorum yok: