6 Temmuz 2011 Çarşamba

İtalya Gezi Notları 1. Gün Roma ( İlk göz ağrısı )


Roma bizim sevgiliyle beraber gittiğimiz yurtdışındaki ilk şehrimiz,Ayhan abi'nin dediği gibi evimiz :)).O yüzden bu uzun İtalya tatilimizde de ilk günü ona ayırmak istedik. Şöyle hiç yeni bir şeyler keşfetmeden dolaşmak, keyif yapmak istedik.
Daha öncekinden tek farkı kaldığımız otelin şehrin merkezi Termini istasyonuna yürünecek mesafede olmasıydı.Böylece yapılacak keyif sayısı daha da uzun olacaktı.


Blu-express'in uçuş seferleriyle ilgili bize yaptığı sürprizin güzel tarafıyla (ki  diğer tarafıyla halen uğraşıyoruz) 2 gece 1 gün planlanan Roma bölümüne bir akşam üstüyü daha ekledik.

İtalya seyahatimizin otel araştırmasını yaparken bakılacak sitelere yeni birini daha ekledim bu arada. Nozio sayesinde yüksek sezonda Termini'nin çevresindeki leş otellere vereceğimiz paraya çok sevimli bir otel bulduk. Geçen sene gittiğimiz Da Vincenzo'ya otelimizin yakın olmasıda süper oldu. İtalya seyahatinin Roma bölümü geçen sefer yapılanların tekrarı gibi oldu. Roma ritüellerimiz bir sonraki yazıda..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

üstad hangi otelde kaldınız acaba bende eşimle gitmek istiyorumda

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Bizim Roma'da kaldığımız otel Albergo Piave.Sitesinden rezervazyon yapabilirsiniz.

www.albergopiave.it

Adsız dedi ki...

7 gün için yaklaşık 650 euro yani 1700 tl gibi bir fiyat biraz pahalı değilmi acaba

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Otel rezervasyonlarını gitme tarihinden 2-3 ay önce ayarlarsanız ekonomik oluyor. Özellikle yaz sezonunda İtalyada oda fiyatları artıyor.Yüksek sezonda ortalama 60-80 Euro arası oteller düzgün oluyor. Tabi bu sizin seçiminize,beklentilerinize ve yerine göre otelin yerine göre değişebilir.

Daha öncede www.hotelscombined.com diye bir siteden bahsetmiştim bloğumda oraya bakarsanız birçok internet rezervazyon sitesinin en ucuzunun karşılaştırmasını yapıp istediğiniz ve size uygun oteli bulabilirsiniz.

İyi tatiller

Unknown dedi ki...

merhaba uygun uçak bileti ile ilgili bildiğiniz bir site var mı..Birde Romadan sonra floransa ve venedik yapmayı düşünüyoruz italyada tren ile seyahat hakkında bi bilginiz var mı.

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Merhabalar ,
Bu aralar bloğumla ilgilenemediğim için cevap geç oldu kusura bakmayın.
Benim bildiğim ucuz uçak şirketleri malesef battı :)).
Ama bu aralar İtalyaya gidilecekse en uyugun pegasus.
İtalya'daki program sıranızı bilmiyorum ama trenler uyugn tabi ama İtalya içinde easy jet'e bakıp inceleyin derim. Biz Napoliden Venedik'e 30 Euro gibi komik bir rakam ile uçmuştuk kişi başı trenden ucuzdu. Önceden almak lazım tabi.
İtalya tren yollarının sitesi http://www.trenitalia.com
Buradan İtalya'da birçok şehire birbirinden trenle gidişi detaylı inceleyebiliyorsunuz. Gidince de kiosklardan almak çok kolay oluyor. Özellikler tren hatların numaralarını ve saatlerini yanınıza alırsanız çok rahat biletinizi alabilirsiniz.Trenle yolculuk yapmak çok rahat.
İyi ve keyifli yolculuklar