13 Temmuz 2011 Çarşamba

İtalya Gezi Notları 3.Gün Napoli



Roma'dan Napoli'ye trenle sabahtan yola çıktık. Daha önce okuduğumuz yazılardan açıkçası biraz tedirginliğim vardı Napoli hakkında. Ama İstanbul'da yaşayan biri olarak Napoli'de neymiş ana fikriyle biraz daha sakinleşmiştim. Zaten Napoli ile beklentimiz Pompei'yi görmek ve güzel pizzalarından yemekti.




Napoli Garibaldi İstasyonundan yürüyerek neredeyse 5 dk mesafede olan otelimize giderken bile gördüklerimiz ağzımızın açık kalmasına yeterli oldu.


Otelden sonra ilk durak Pompei. Pompei'ye Garibaldi'den kalkan Circumvesuviana treniyle gidiliyor. Yaklaşık 20 dk.da bir tren mevcut. Pompei, Scavi Villa Misteri durağında indikten sonrada 5 dk. uzaklıkta sizi karşılıyor. Eğer zamanınız varsa ve görmekte istiyorsanız yine buradan Vezüv Yanardağına giden turistik otobüslerde mevcut.



Napoli sokakları tam anlamıyla çöp dağları ile dolu. İnanılmaz.Şehir uzun zamandır bu konu hakkında alarm veriyor. İtalya'da olduğumumz süre içinde hemen hemen Napoli'nin çöp sorunuyla ilgili haberler vardı.





Napoli'nin tabiki en meşhur yiyeceği Pizza. Gitmeden önce Hem Vedat Milor'un İtalya kitabından hem de buradan bulduğum bütün pizzacılar Via Tribunali'de. Ama bingo pazar günü olmasından dolayı buradaki bütün dükkanlar kapalı.Açık olanlar da 15.00-19.00 arası siesta'da. O yüzden Napoli yeme içme maceramız otelimiz yakınlarındaki ilk bulduğumuz kantine benzer bir mekanda sonlanıyor. Yan masada da sanki Baba filminden çıkmış Pazar ayininden dönen bir aile eşliğinde hem de.

Pazar haricinde bir gün giderseniz işte uğramanız gereken tescilli pizzacılar.

Di Matteo
I Decumani
Pizzeria Del Presidente


Napoli'de diğer  ünlü olanlar ise Baba,Sfogliatelle ve Limoncello likörü.. Tatlılar konusunda da malesef her yer kapalı olduğundan Garibaldi Terminal kafelerinde deneme yapabildik. Bu tatlıları eminim daha iyi yapanlar vardır.

Aslında Napoli'nin sokakları tam fotoğraflık. Ama ortama gidince insan ister istemez biraz geriliyor rahat rahat gördüğü kareleri belgeleyemiyor. Tamam başımıza birşey tabiki gelmedi ama yolda park etmiş arabaların yarısında  hiç görmediğimiz direksiyon kilitlerini ve magnetlerinde bile hırsızlıklarını kabul etmiş olmalarını görmek gerilmek için yeterli bir sebep bence.

Napoli tabiki de Capri Adası,Pompei ve Amalfi kıyılarına yakınlığı sebebiyle görülesi bir yer haline geliyor.
Biz bir daha gitmek istermiyiz peki hiç sanmıyorum :))

Son bir bilgi de Garibaldi Terminalinden havaalanına ulşamak ile ilgili.Alibus adındaki otobüsler şehire çok yakın olan havaalanına 20dk'de bir sizi ulaştırıyor.

Hiç yorum yok: