8 Haziran 2009 Pazartesi

Yoğun günlerden kısa kısa

Geçen hafta nasıl geçti anlamadım doğrusu .Güzel programlar yapınca insan anlamıyor zamanı tabii.
Arkadaşlarımından birinin yıllık izinine çıkması ,onuda İstanbulda değerlendirmesi benim için süper oldu. Zira her ne kadar akıllarda kalmış olsa çalışmamak her zaman süper olmuyor. Zaman geçtikçe gün içerisinde yapacak birşey çıkarmak zorlaşıyor.
Neyse onunla gün içerisinde bir sürü plan değiştirerek güzel bir İstanbul turu yaptık neredeyse.
Programıda Derviş Zaim'in son filmi Nokta ile kapattık. Film konusundan çok teknik olarak merak uyandırmıştı .Zira Derviş Zaim bu çalışmasında filmi hiç kesmeden bir planda tek seferde çekmiş. Tuz gölü üzerinde çekilen filmde insan kendiyle iç hesaplaşmasını anlatan bir filmdi bence. Hat sanatını ve felsefe yönü ile ilgili biraz daha bilgili olsam belki yönetmenin yapmış olduğu göndermeleri daha iyi anlayabilirdim. Film sonunu ve içindeki hikayenin bazı yerleri izleyicinin birazda kendi yorumuna bırakılmıştı. Süper değildi ama ilk başta dediğim gibi hiç kesintsiz nasıl çekmiş onu görmek açısından bile izlenebilir bir filmdi bence. Ne de olsa sanat filmi herşeyin açık olmasını bekleyemeyiz di mi :))
Veee Haftasonu kanki ile Kenan Doğulu'nun Cemil Topuzludaki Açık hava konserine gittik. Bize iyi eğlence oldu doğrusu. Yeni albümü biraz vasat bulduk ama allahtan konserin ikinci yarısı eski parçalarından hatırı sayılır bir performans gösterdi .Sahnesi iyi bu çocuğun canım :))
Daha sonraki günlerde yazlık sezonunu açıcak olan aileye yardım için onların yanına geçtim. Her seneki telaş bu senede formunda. Gidecekler hazırlandı ,son alışverişler yapıldı ,şu anda da içeride son toparlanmalar yapılıyor. Bende odamda eski kasetlerime bakıp zamanla değişen zevkime gülüyor bir yandanda Deezerda müzik ziyafeti yapıyorum. Hazır buradaki Quicknet bağlantısında kapalı değilken .Nasıl bir zihniyetse bir mahkeme kararı var Telekom bağlantısında kapalı olan site (Telif haklarına uygun bir şekilde yayın yaptığı halde ) Quicknette açık .Gerçekten anlam veremiyor insan aynı şehirde bir karar var ama uygulama faklı .Bizdende bu beklenir zaten ..
Yeni haftaya ben Lisa Ekdahl'ın yorumuyla My Heart Belongs to Daddy'i dinleyerek başladım .Herkesede tavsiye ederim varsa arkasına başkaların yorumlarını da katarak ...

2 yorum:

Primarima dedi ki...

Dr alban ve lambadayı gördum ya mahfettın benı ay ben cok yaslandım yahu :(

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Olurmu hiç .Onlar her çaldığında biz o yaşımıza döneriz merak etme :))