14 Eylül 2009 Pazartesi

Favorimlerimden yeni albümler

Malum haftasonu yağışlı olunca evde vakit geçirme olayı piklere vurdu. Bu sürede evde bir yandan arşivdekileri dinlerken ,uzun zamandır yenilerden fırsat kalmadığından, bir yandan da en favorilerimle ilgili biraz araştırma yapmaya başladım .

Ve benim için oldukça hoş bir sonuç çıktı.Önümüzdeki 1,5 ay içinde çıkıcak dört tane albüm.
Albümlerdeki parçalar ile ilgili çok fazla detay yok birer single dışında .Merakla bekliyorum.

Sting-If on a Winter's Night

Sting benim bir numaram.Ne yapsa nasıl söylese kabulumdür. Son albümün EPK'sını izlediğimde kendimi İngiliz şatolarında dolanıyormuş gibi hissettim. Biraz masalsı bir albüm olacak gibi ..


Ve diğerleri Michael Buble,Bebel Gilberto ve Jamie Cullum .Üçünü de dinlerken büyük bir keyif alıyorum.Hele Jamie Cullum ,ne zamandır en çok onun yeni albümünün çıkmasını bekliyordum açıkçası.

Sting ve Jamie Cullum'u İstanbul Jazz Festivalinde canlı dinleme fırsatım olmuştu. Darısı Michael Buble ve Bebel Gilberto'nun başına...

7 yorum:

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

süper haberler:)
buble ve tabiki sting benim de hayranı olduklarım. ama cullum'dan nasıl haberim olmamış.. hemen dinlemece:)

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Jamie Cullum süperdir. Daha önceki üç albümü de var bende. Belli aralıklarla mütemadien dinlerim ben .Hele Jeff Buckley- Lover you should come over coverı vardir ki en az orjinali kadar başarılı ..

Karma'da bir iki şarkısı olması lazım ordan başla derim ben :))

KIRMIZI dedi ki...

vayy, guzel haber... sting in son albumu ne zaman cikmisti hatirlayamadim bile... sevindim simdi...

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Ewet ewet hani şu garip bir alet çaldığı songs from labyrinth albümünün üstünden bile 3 yıl geçmiş ki o da pek populer olmamıştı.Gerçi bunda da biraz o tınılar var gibi. Eski ingiliz ninnilerini,kış şarkılarını vb. söylemiş .Merak ettim doğrusu ..

Saadet Topçu dedi ki...

Selam, bu yazına biraz geç yorum yazıyorum ama önce albümleri dinlemiş olmak istemiştim.
Sting tahmin ettiğiniz gibi kış şarkıları söylemiş , albüm çook yavaş diyebilirim. Albümün birde DVD'li versiyonu yayınlandı. Bebel Gilberto albümüni beğendim ve Jamie Cullum albümü hakkında fikirlerimi bende bloğumda biraz yazmıştım, görmüşsündür sanırım. Jemie'yi seviyorum :). Tori Amos'ta dahil olmak üzere bütün bu albümler önümüzdeki hafta ülkemizde de satışta olacak. Saygılar :))

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Aynen katılıyorum.Son iki albümdür Stingde var bi öyle masalsılık. Ama bu halinine seviyorum ben sesi her şekilde bana iyi geliyor.
Bu arada bu albümlerin dışında da bir sürü yeni albüm hep bu aralara denk geldi di mi ? insan önce hangisini dikkatini vericeğini şaşırıyor .
Sevgiler:))

Saadet Topçu dedi ki...

Bir sürü albüm var çok doğru, ama tam albüm mevsimi şu sıralar. Bu güzelliklerden faydalanlım bizde :)