19 Ağustos 2011 Cuma

İtalya Gezi Notları 6.Gün Floransa'dan Pisa -Siena



Eğer Floransa'da bir kaç gün kalıyorsanız günü birlik görebileceğiniz birçok şehir var. Bunlardan en bilenenleri de Pisa ile Siena olsa gerek. Biz Floransa'daki ikinci günümüzü bu iki şehire ayırdık.
Zaten Pisa'ya sadece Pisa kulesini görmek için gittik.Pisa'da Pisa kulesini görmekten başka amacınız yoksa size buraya dinlenmesiyle beraber bir saat ayırmak yetecektir.

Eğer tren değiştirmek istemiyorsanız (ki bu da çok vakit kaybı değil) Pisa Principle'de duran bir trene binmeniz daha faydalı olacaktır. Zira istasyondan kuleye ulaşmak yürüyerek 5 dakika.


Floransa'dan Siena'ya gitmek için tren ya da otobüs seçeneğiniz var.Ya da bizim gibi önce Pisa yapıp sonra dönüşte tren değiştirerek Siena'ya gidebilirsiniz.


Siena İstasyonundan şehir merkezine otobüsle ulaşmak en mantıklısı.Avrupa'nın en büyük meydanlarından biri olan Piazza Del Compo'ya varabilmek için Siena'nın dar sokaklarından yürümek ise çok keyifli.


Siena'da da öğle yemeği saatlerine dikkat etmekte yarar var. Özellikle bizim gibi fazla turistik olmayan yerlerde yemek yemek istiyorsanız. Yemeğimizi La Taverna Di Cecco'da siesta saatine yarım saat kala yiyebildik.Mekan bizim aradığımız kriterlere kesinlikle uyuyordu. Toskana bölgesinden seçtiğimiz Chianti ise bir o kadar başarılıydı.


Piazza Del Compo'ya varıp meydanda güzel bir kahve içtikten sonra Floransa'ya dönmek için doğru tren istasyonuna geçtik.


Hiç yorum yok: