5 Ağustos 2011 Cuma

İtalya Gezi Notları 5.Gün Floransa



Herhalde doğru dürüst çalışmadan gittiğim ilk şehirdi Floransa. Dediğim gibi gündem değişince sadece otele gidiş-geliş, günlük otobüs bileti, görülmesi gereken meydanlar, ikinci gün yapacağımız günü birlik Pisa,Siena turu için tren bilgileri yazıldı benim kara kaplıya. Hiç bir detay yok. Hem zaten gezimizin ilk planında da bu sefer müze vb. şeyleri gezmeme kararı aldığımızdan, yine elimizde harita bıraktık kendimizi Floransa sokaklarına.

Floransa ve Toskana bölgesi zaten öyle bir iki günde bitecek yerler değil malum. En  ince ayrıntılar bir dahaki sefere merkezi Toskana olan bir İtalya turunda gezilecek taramızdan.


Şehrin görülmesi gereken meydanları doğru rotayı çizdiğinizde yürüyerek gezilecek mesafede.İlk başlangıç rotasını Piazza Del Duomo ile başlatıp sırasıyla Piazza Della Signoria ve Piazza Della Repubblica'yı izleyip Ponte Vecchio köprüsüne vardığınızda bile gördükleriniz size büyülemeye yetiyor.Floransa adeta bir açık hava müzesi.


Biz bu seferlik Uffizi koleksiyonu ile Galleria Dell'accedemia'yı ilerki zamana erteleyip, Duomo'nun önündeki ve etrafını çevreleyen kuyruğa giremedik bile.O muhteşem David heykelinin sadece replikasını görmekle yetindik.Gittiğimiz zaman tam yüksek sezona denk geldiğinden İtalya'nın diğer şehirlerinde de olduğu gibi etraf Amerikalı kaynıyordu. Hollywood'un İtalya'yı çok işlemesinden olsa gerek Amerikalılar İtalya'yı çok seviyorlar.


Akşam üstü güneşi batırmaca ise Piazzale Michelangelo'da oldu. Floransa'nın güzel panaromasını gün batımında izlemek ,Duomo'nun ne kadar büyük olduğunu görmek çok keyifliydi.



Hiç yorum yok: