2 Aralık 2008 Salı

Küçük Tüyolar


Dönüşüme çok az kaldı tıpkı üç ay öncesi gibi koşuşturma içindeyim. Durmadan listeler hazırlıyor ,bittikçe yanına artıyı konduruyorum .Gezmekten tozmaktanda eksik kalmıyorum hani :)) .Bu dört gün içine Endonezya restaurantında güzel bir akşam yemeği,Türk kahvaltısı ,Amsterdam’a 40 km yakındaki Alkmaar’a gidiş ve Amsterdam’ın siluetini her açıdan görebileceğiniz bir cafenin keşfini sığdırdım .

İşte buradayken benimde çok işime yarayan küçük tüyolar :))

Last Minute Ticket Shop , Amsterdamdaki o gün içinde olan sosyal aktivitelerin biletlerini eğer yer kalmışsa %50 ucuza izleyebilirsiniz .Hergün 12:00 de liste açıklanıyor 19:30 kadar biletler satılıyor. Leidspleinde !!
Gerçi ben sadece ilk konserime indirimli gidebildim .Ama belli olmaz bazen çok güzel konserler denk gelebiliyor.

Concertgebouwda , Eğer o akşamki performansla ilgili boş koltuk varsa fiyatı ne olursa olsun son 45 dkda gişelerde 10 Euroya satış yapılıyor.

Amsterdamdaki bütün haftalık aktiviteleri anlatan Amsterdam Weekly gazetesi(Amsterdam Timeout dergisi İngilizce olarak hazırlıyor. ) kentin her yerinde kitapçılarda ,müzelerde ücretsiz. Ayrıca yine müzelerde v.s ücretsiz dağıtılan NL20 ve UİT KRANT adlı dergiler Hollandaca olmasına rağmen gayet anlaşılır ve bir yerlerde birşeyler bulmak adına yaralı .

Albert Hijn Expresslerden kesinlikle birşey almayın bir iki adım daha yürüyün Albertlerin (Hollandanın en yaygın market zinciri )kendisine girin böylece suya ,meyve suyu gibi şeylere iki kat fazla para ödemekten kurtulmuş olun .Kentin her yerinde bir tane mevcut neredeyse.En kolay bulabileceğiniz Dam meydanında Magna Plazanın yanındaki ..

Tramvayların içindede bilet alabilirsiniz ama yine Albertlarda da satılan 15li strippen kartlarından alırsanız kesin daha ekonomik oluyor.(Aynı kartı birden fazla kişide aynı anda kullanabiliyor bu arada ) Gerçi hava güzelse yürümek her yere çok kolay Amsterdamda bütün önemli mekanlar gerçektende birbirine çok yakın ..

Budur...


2 yorum:

KIRMIZI dedi ki...

o sehirlerin en buyuk sansi duz olmaları, bizim de burda onemli merkezler; besiktas-taksim-nisantasi birbirine cok yakin mesela ama yuru yuruyebilirsen... heryer yokus...

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

ay ilk once ne guzel dumduz diyosunda zaman gecince biraz sikabiliyor bizim gibi Istanbul tepelerinin insani olarak :))