1 Ekim 2008 Çarşamba

Kalverstraat



Kalverstraat Amsterdam’ın turistlerinde yoğun bir şekilde dolaştığı en bilinen alışveriş caddesi .Bizimde ülkemizde bulunan ve bulunmayan ( azda olsa ) birçok markanın mağazaları bu cadde üzerinde bulunmakta..

Bu arada Amsterdamda büyük alışveriş merkezi yok !! Şu ana kadar gördüğüm en büyük alışveriş merkezi bizim City’sden küçüktür herhalde .Hadi anlaşma yapalım City’s kadar olsun ..

Ama Hergün bu caddeden geçmek ve alışveriş yapmak yine de çok keyifli. Hem alışveriş yapmanın keyifsizi olurmu di mi ? Varsın devasa alışveriş merkezleri olmasın canım..




Vleminckx ise Amsterdam’a geldiğinizde yemeniz gereken lezzetlerden patates kızartmasının en lezzetli yapıldığı yer.Kalverstraat bağlanan sokakların birinde. Ben başka yerlerde de yedim burada mutlaka yemelisiniz.Öyleki bizdeki en iyi on listeleri gibi Gurme kitaplarında adı yazılı olan biryer .Kuyruk olsa bile mutlaka bekleyin derim ben ..

Yalnız seçtiğiniz sosa göre de külahta satılan bu patatları üstünüz özellikle de parmaklarınız batmadan yemek tamamen bir ustalık işi.Tıpkı Cenga oynamak gibi ağır ve emin adımlarla ilerlemeniz gerekiyor...

Hiç yorum yok: