22 Mart 2009 Pazar

Aylak Pazar..

Bu pazarda aylak aylak evde hiçbirşey yapmadan geçirdim. Gerçi dünün yorgunluğu ve etraftaki seçimler ile ilgili son miting çalışmalarından dolayı trafiğin felç olacağınıda bilmek sebeblerden sadece ikisi .Zaten pazar günü aylaklık için değildirde niyedir?

Neyse dünün yorgunlugu tamamen İstanbul Film Festivalinin bilet kuyruğunda beklediğim onca saatten dolayı .Birkaç senedir internetten aldığımdan biletleri açıkcası unutmuşum sıra olayını.Ama daha öncede dediğim hizmet bedeli vermemek için (Çünkü ekstra bir hizmetin bana verildiğini düşünmüyorum) hırs yapıp bu sene sıraya girip almaya kesin kararlıydım . Sabah gayet rahat biçimde 10da açılacak gişelere 9.30da gittim .Ama o anda bile kuyrukta bekleyen neredeyse bir yetmiş kişi vardı herhalde. Bu tip olaylarda insanın yalnız olmadığını hissetmesi güzel bir duyguda soğukta beklemek o kadar güzel değilmiş. Evet saat 9.30da geldiğim sıradan biletlerimi elime almama kadar geçen süre dört buçuk saat kadardı. Biletlerim tam 13.50de elimdeydi. Aslında gişedeki görevliler çok iyi bir hızda çalışıyorlardı ama bu seneki izleyici kitlesi pek bir sinema severdi herhalde .Benim bile o kadar boş vaktimin olmasına ve bir sürü bilet almama rağmen toplamda 25 biletime karşılık (Bu arada 3 kişinin bu biletler ) önümdeki iki arkadaşın 60 ve 80 sayılarına ulaşması gerçekten ağzı açık olarak seyredildi tarafımdan .Bütün mahalle toplanıp festivale gelecekler herhalde :)) .



Neyse şu andan biletlerimi almış olmamdan dolayı huzur içindeyim .İşte gideceğim diğer filmler .Absürdistan,Üstatlar Kahvesi,Rembrandt: İtham Ediyorum,Sonbahar,Pandoranın Kutusu,Tulpan,Kara Altından Altın Mikrofona,Nazım’ın Küba Seyahatı
Biraz çokmu olmuş acaba .Napıyım hafta içi ucuz tarifeyi kaçıramazdım .İşe girdiğimde iç çekeceğim günler uzak olamaz.:))

Birde diğer sinema haberi şu anda vizyonda olan U2 -3D şahaseri .Zaten U2 şahane ama şu 3D olayı ondanda şahane. Sanki sadece size söylüyor gibi Bonoyu burnunuzun dibinde seyretme keyfi müthiş .Hele filmden önce verilen üç boyutlu animasyon fragmanları aman Allahım .Bu üç boyut olayının bu kadar zevkli olacağını düşünmemiştim. Bundan sonra bütün üç boyutlu filmler tarafımdan sıkı takip edilecek .

4 yorum:

Saadet Topçu dedi ki...

Hafta içi vaktin olduğu için çok şanslısın diyebilirim, izlemek istediğim birçok filmi malesef göremeyeceğim. Artık burdan bize kritik yaparsın bende iç geçiririm :)

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Bu senede denk gelmesi güzel oldu gerçekten :)). Ama diğer zamanlarda çokta aklın kalmasın süre uzadıkça yapacak şey çıkarmakta bayağı bi zorlanıyorsun.Helede bütün arkadaşların çalışıyorsa .Festival sonunda yaparım kritikleri mutlaka umarım patlamaz filmler :))

KIRMIZI dedi ki...

ayyy hadi bakalim, biletler tamam da, bu sene kac tanesine gidebilicez, kac tanesi yanicak acaba... sen gidersin tabiii de, biz naapcaz bakalim... isler karisti yine bugunlerde...

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Benim için şimdilik öyle olacak gibi gözüküyor şeker .Umarım sizinde işler güçler o günlere denk gelmezde bu sene firesiz atlatırsın. O kadar saat kuyrukta bekledim yani bak ona göre :))